onsdag 4 oktober 2017

”Projekt Planetskötare”

På ett morgonmöte pratade vi om att vi skulle gå på promenad. Vi bestämde oss för att ta med oss en påse som vi kan plocka skräp i. Ett barn utbrister ”Vi är Planetskötare, det måste alla vara. Det har jag sett på sommarlov”. Vi blev nyfikna och frågade vad en planetskötare gör för något. Barnen hade flera tankar: ”Man letar efter skräp. Man slänger skräp i soptunnan”. Vi frågade barnen om man slänger allt i soptunnan? ”Nej man sorterar. Sedan kommer sopbilen”.



Vi tog på oss våra planetskötarögon och traskade iväg. Oj vad mycket skräp vi hittade! Men vad skulle vi göra av allt skräp? Veckan därpå promenerade vi till återvinningsstationen  med det vi hittat på promenaden och lite annat skräp. Det var lite klurigt att veta vad det var för typ av skräp, plast, glas , papper eller metall men till slut löste vi det tillsammans.



Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö-och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhåll ningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö ”.
                                                                                                      Lpfö-98 rev.10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar