tisdag 12 mars 2019

Verktyg i vårt projekt "Jag och världen"

Med hjälp av olika verktyg har vi tillsammans med barnen rest runt i världen till platser som barnen valt att besöka. Då intresset för flaggor var stort i början av höstterminen ledde det in oss på projektet "Jag och världen".

"Var bor vi?", Varför heter det huvudstad?", "Har vi någon kung/drottning?" var några av de inledande frågor barnen ställde till oss i början av projektet.


För att ta reda på svaren har vi tillsammans med barnen undersökt, forskat och frågat oss fram med hjälp av datorer, böcker och lärplattor.
Utifrån det har vi sedan arbetat med projektet på olika vis. 



 
Vi har skapat på många olika sätt utifrån bilder och fakta, dansat till musik från olika länder, rest runt i världen med hjälp av Google Earth, Green Screen, Puppet Pals och jordglob.



Att forska om ett nytt land har gett oss så mycket kunskap och ännu fler frågeställningar. Det finns så mycket vi vill veta!


 

 
Att få bygga i olika material utifrån projektet är något som ständigt är levande i vår miljö.






"Hur stort är Kina?"

"Hur lång är den Kinesiska muren?"
"Är Kinesiska muren den längsta byggnaden i världen?"
"Har Kina någon kung?"
"Vad är ett tempel?" är några av alla funderingar kring det senaste resmålet vi gjort.


 
 
 



Det har varit spännande för oss alla att resa runt i världen och vi har lärt oss så mycket. Barnen är fortfarande mer nyfikna på allt som finns att upptäckta runt omkring oss så vi får se vart nästa resa bär av...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar