torsdag 16 februari 2017

Stipendieutdelning i Barn och utbildningsnämnden

Jenny Ståhl Granlund, Lousie Svahn och Malin Ferm (ej närvarande på bilden) alla förskollärare på Förskolan Växthuset fick tillsammans med Ulrika Svensson på Ekbackens förskola mottaga Värnamo kommuns VFU-stipendium 2016 för sina examensarbeten.


Ulrika och Jenny
"Empati i förskolan
- Hur förskollärare främjar barns empatiska utveckling"

Juryns motivering: 
Författarna har undersökt hur förskollärare beskriver arbetet med att främja barns empatiska utveckling som det står beskrivet i förskolan läroplan - vilka tillvägagångssätt som används som främjande. Resultatet visar att en stor del av det främjande arbetet sker genom lek och samspel. Ett viktigt redskap i arbetet blir då att vara en närvarande empatisk förebild som förskollärare i leken, som använder språket för att sätta ord på känslor och handling.

Lousie och Malin
"Realisera barns inflytande i förskolan 
- möjligheter och svårigheter"

Juryns motivering:
Författarna har i sin studie lyft fram möjligheter och svårigheter med att realisera barns inflytande. Resultatet visar bland annat att förskollärare ser möjligheter med barns intressen och erfarenheter, vilket således kan användas som utgångspunkt i olika projekt och teman. Aktuell undersökning då Barnkonventionen kan komma att bli lag och i den handlar inflytande om att realisera utifrån barns perspektiv.

På Förskolan Växthuset är vi mycket stolta över våra medarbetares gedigna examensarbeten som vi alla pedagoger nu fördjupar oss i tillsammans.

GRATTIS!

1 kommentar:

  1. Stort grattis till er! Jag tar också gärna del av era examensarbete:)
    MVH Lina Sandén

    SvaraRadera