onsdag 1 mars 2017

Vilda djur

I avdelning 1:s förra inlägg trodde vi att vatten skulle bli vårt nästa projekt, men barnens intresse tog en annan riktning. Vi märkte att barnen pratade om och lekte olika vilda djur och i synnerhet tigrar. På så sätt växte projektet "Vilda djur" fram.


 Barnen har tillsammans ritat tigrar på olika sätt och de hade många tankar om tigern: "Tigern har vassa tänder och kan äta upp alla sköldpaddor". Barnen funderade också kring var tigrarna sover, ett barn menade att: "Tigern sover i nordpolen" Nej menar ett annat "Den bor i djungeln!"


Kuben har fått en ny skepnad och har blivit en djungel. I kuben finns också en högtalare som spelar djungelljud. Ljuden har gett upphov till många samtal och funderingar kring vilka djur det är som låter.

Var bor och hur låter en flodhäst, giraff eller schimpans? För att ta reda på barnens funderingar har vi använt oss av appen "Madpad" där vi hade spelat in flera olika djurs läten.

På samlingarna har vi gått på tigerjakt, men vi har också varit tigrar. Hur ser vi ut med tigerränder?
 

I vårt projekt har vi även använt oss av apparna "Puppetpals" och"Greenscreen by do ink" för att gestalta djungeln som miljö. Genom apparna får barnens upplevelser ytterligare en dimension genom att de kan få känslan av att befinna sig i djungeln.
 

Barnen har genom projektet utvecklat sin berättarlust genom sina sagor och filmer. Vi hör hur de använder nya ord i leken och vi ser hur leken berikas genom projektet.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar